معمولا سریال هایی که در مورد تاریخ پهلوی ساخته می شود دارای مشکلات فراوانی است
در سریال معمای شاه که به عقیده بسیاری از کارشناسان تاریخی و هنری دارای افت هایی است اما یک روایت در این فیلم بدون دستبرد قطعی است و آن وجود چادرهای رنگی در آن زمان در میان زنان است.
چادر ابتدا به رنگ مشکی نبوده است گرچه مشکی هم یک رنگی است برای خودش و می توان آن را پوشید اما در آن دوران و حتی اوایل انقلاب اسلامی از چادرهای به اصطلاح گل گلی و با زمینه سفید استفاده می شده است. جالب اینجاست که برخلاف برخی از چادرهای امروزی سفید که بعضا بدن نما هم هستند چادرهای آن زمان اصلا این طور نبود و تمامی شرایط یک حجاب کامل را مراعات می کرد.
آنچنان تاکید بر روی رنگ پوشش و مشکی بودن چادر نیست و بانوان به راحتی می توانند در میان فامیل نامحرم خودشان از این حجاب استفاده کنند. البته به نظر می رسد که در جامعه ایرانی اکنون دیگر این رنگ ها عرف نیست اما هنوز در کوچه ها و مثلا برای استفاده هایی که مسافت طولانی در کار نیست مردم از این چادر استفاده می کنند.
از طرف دیگر اما مهم در حجاب (هم در مردان و هم در بانوان) عدم جذاب بودن است. هم مردان و هم زنان باید نهایت مراقبت را انجام دهند تا لباسشان برای جنس مخالف تحریک کننده نباشد؛ در این مسئله هردوطرف دو وظیفه مهم دارند: غض بصر (چشم پوشی) و حجاب صحیح.
مسئله بعدی که به ذهنم رسید این بود که در برخی روستاهای کشور هم این نکته مرسوم است که زنان آن روستا چادر سفید بپوشند و حتی گفته می شود که چادر سیاه در آن روستاها مرسوم نیست که خود این مسئله جالب به نظر می رسد.
به طور کلی غیر از رنگ های تحریک کننده، دست مردان و زنان برای انتخاب رنگ حجابشان کاملا باز است و این طور نیست که همه مجبور باشند چادر و چادر مشکی داشته باشند؛ بلکه مهم ترین ملاک جذاب و تحریک کننده نبودن است.
منبع : hijab.hayatebartar.ir